Якщо чистити м'ясорубку неякісно на поверхні будуть утворюватися бактерії і неприємний запах. До того ж погано промита м'ясорубка буде окислюватися і її деталі згодом будуть іржавіти, т.к внутрішні комплектуючі виготовлені з металу.
Щоб видалити залишки фаршу, перекрутить в самому кінці очищену картоплю або шматочок черствого хліба.
Після цього знімні деталі замочіть в соляному розчині на деякий час і промийте в гарячій воді. Для додаткової стерилізації обдайте окропом.
Особливу увагу варто приділити ножам. Їх необхідно очистити від будь-яких забруднень. А щоб ножі м'ясорубки блищали і не іржавіли, протріть їх сирою картоплею. Крохмаль утворює спеціальну захисну плівку.
Що стосується зберігання, ножі слід складати окремо від інших металевих виробів. Бажано в паперовому пакеті з рисом. Рис добре вбере вологу і захистить залізо від іржі.
Корпус м'ясорубки чиститься легко, досить протерти вологою ганчіркою і витерти насухо.
Дотримуйтеся цих простих рекомендацій і техніка прослужить вам довгі роки.
Повернення до списку